Thuis gebruik

De HOME4 serie is bij uitstek geschikt voor thuis gebruik of op locatie door vrijwel alle sporters. Het model 4MAX heeft vier massage programma’s. Op het apparaat kunnen 2 manchetten tegelijk aangesloten worden. Dit houdt in dat de twee beenmanchetten  tegelijk ingezet kunnen worden. Of alleen het armmanchet, voor de arm die u het meest gebruikt bij de sport die u uitoefent. Zeer geschikt voor tennisspelers en hockeyers, maar ook voor handballers, waterpoloërs, kaatsers, baseballspelers enz. 

Bij lage druk massage (20 – 60 mmHg) stimuleert het apparaat  het lymfesysteem en het bloedcirculatiesysteem door benen, armen en / of heupen / buik met lucht gevulde manchetten te masseren. Het op gang brengen van de afvoer van lymfevocht zorgt voor een vermindering van opeenhoping van vocht in een arm of been. Door de verbetering van de circulatie van bloed en afvoer van lymfe vocht wordt tevens het immuunsysteem verbeterd, waardoor men minder vatbaar wordt voor allerlei ziektes.
Bij hoge druk of sport massage (130 – max 240 mmHg) is het belangrijkste effect de afname van de spierspanning en het losmaken van hard spierweefsel. Hierdoor zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en bouwstoffen kunnen aangevoerd worden. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden. Het masseren van de spieren voor een training of wedstrijd is onderdeel van de voorbereiding en warming-up. Doordat een 10 minuten behandeling al effect sorteert, kan het in de pauze van een sportwedstrijd toegepast worden, en kan de sportmasseur / fysiotherapeut zich richten op diegene die gerichte behandeling nodig heeft. Regelmatig gebruik levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van blessures.

Voor de veeleisende sporter is er nog het model LX9max met vier massageprogramma’s en meer instelmogelijkheden.